Spremana sam dati i svoj život za djecu i želim da ih i vi tako volite. (04.02.1945)

Iz pouka Blažene Marije Propetog Isusa Petković


USKRSNA ČESTITKA


Drage sestre Kćeri milosrđa, dragi članovi, volonteri, dragi prijatelji, dobrotvori i simpatizeri udruge Otvoreni milosrđu - Blažena Marija Petković - NO,

svima vama od srca želimo sretan Uskrs, blagdan koji donosi utjehu i nadu, s riječima pape Franje: “Vjera u Isusovo uskrsnuće i nada koju nam je donio najljepši su dar koji kršćanin može i treba ponuditi svojoj braći. Ne umarajmo se svima i svugdje ponavljati: Krist je uskrsnuo! Ponavljajmo to riječima, ali prije svega svjedočanstvom svojega života. Neka radosna vijest uskrsnuća zasja na našim licima, u našim osjećajima i našem ponašanju, u načinu kako se odnosimo prema drugima.” (Papa Fanjo, na uskrsni ponedjeljak, prije podnevne molitve Kraljice neba, na Trgu svetog Petra, 6. travnja 2015.)

Prije svega zahvaljujemo Gospodinu za čudesna djela koja čini u mnogim zemljama po našoj udruzi Otvoreni milosrđu – poniznom i skromnom oruđu u Njegovim rukama.

Želimo također zahvaliti svima vama na povjerenju i podršci koju nam uvijek pružate.

Bit će to istinski Uskrs ako ostanemo ujedinjeni u solidarnosti i milosrdnoj ljubavi prema ljudima koji žive u krajnjem siromaštvu u našim misijama.

Dobro su nam poznate potrebe misija u kojima djeluju naše sestre Kćeri milosrđa, a naročito u novoj misiji čiji početak, zahvaljujući Bogu, pripremamo u Demokratskoj Republici Kongo.

Neka vas milosrdni Gospodin nagradi za sve dobro koje činite.

Srdačne želje za sretan Uskrs svima vama i vašim obiteljima.

Neka nam svjetlost Uskrsloga Gospodina uvijek svijetli na našem putu.

REDOVITA SKUPŠTINA ČLANOVA UDRUGE 2018.


U sjedištu Udruge u Rimu - Via di Porta Maggiore, 38 - u Vrhovnoj kući sestara Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, održana je peta godišnja redovita skupština.

Nakon riječi dobrodošlice novim članovima koji su prihvatili našu misijsku duhovnosti kako bi promicali rast građanske i kršćanske izobrazbe čovjeka za postizanje dostojanstva i istinskog sveopćega mira, prešlo se na analiziranje argumenata dnevnog reda. Slijedilo je izlaganje financijskog izvješća koje je jednoglasno odobreno.

Nakon toga Predsjednica udruge upoznala je nazočne o ishodu njenog putovanja u Demokratsku Republiku Kongo i o novoj djelatnosti s kojom će se uskoro započeti. Njezino izlaganje oduševilo je sve prisutne koji su u njemu prepoznali poziv blažene Majke utemeljiteljice na služenje posljednjima i najpotrebitijima. Shvatili smo da se svi moramo uključiti u ovu inicijativu jer je potrebna ekonomska pomoć za izgradnju objekata prikladnih za smještaj sestara i volontera koji će uskoro biti poslani u misiju.

Za troškove izgradnje otvoren je račun u dolarima i u eurima za prikupljanje doprinosa od svih onih koji poznaju djelovanje sestara u šezdeset i šest kuća raspoređenih diljem Europe, Južne i Sjeverne Amerike. Ova humanitarna djelatnost zaživjeti će u Africi, u Kinshasi (općina Maluku), u Demokratskoj Republici Kongo.

Nakon što smo iscrpili predviđene teme, i time zaključili službeni dio rada skupštine, nastavili smo druženje uz ugodan raygovor i mali domjenak.

Giuseppe Puoti

© Copyright 2013 - Aperti alla Misericordia - Beata Marija Petković - ONLUS
All Rights Reserved

Posjeta: